Wat is een APX-contract?

Met een APX-contract koop je direct op de dagmarkt in. Op de APX (ookwel EPEX of spotmarkt genaamd) wordt elektriciteit verhandeld op uurbasis. Het gas wordt verhandeld op dagbasis op de LEBA. Wanneer men spreekt van een APX-contract dan bedoelt men doorgaans zowel elektra als gas.

Bij het aangaan van een APX-contract spreek je enkel de opslagen af met de leverancier. Deze opslag is de marge van de leverancier: kosten + winst. Doordat de leverancier met een APX-contract nauwelijks risico loopt, accepteren zij een lagere marge.

Bij een APX-contract wordt de wisselende uurprijs en dagprijs, voor respectievelijk elektra en gas, gekoppeld aan jouw werkelijke verbruik. Daar komt vervolgens de opslag bovenop. Het totaal van alle dagen in de maand vormt de maandfactuur.

Doorgaans wordt een APX-contract afgesloten voor onbepaalde tijd en is daarmee volledig flexibel. Vaak kan met een opzegtermijn van 1 dag het contract worden beeindigd.

apxcontract.nl is onderdeel van The Bill Doctor groep, een deskundige organisatie die zich al 12 jaar enkel en alleen met energie bezighoudt en voor meer dan 5.850 actieve deelnemers besparingen doorvoert. Jij kunt te allen tijde contact met onze specialisten opnemen via de mail of door op maandag t/m donderdag tussen 9.00 en 18.00 uur te bellen naar 030-3031714.

Beschik je niet over een nota?

Laat hier jouw mailadres achter en ontvang vrijblijvend ons aanbod voor jouw APX-contract.

Binnen 2 werkdagen ontvang jij ons aanbod.