Profiteer direct van een dalende markt

Met een APX-contract koop je direct op de dagmarkt in. Wanneer de markt daalt, dan dalen de tarieven evenredig mee. Stel de markt staat in historisch perspectief op een hoog punt, dan is het onaantrekkelijk om een tarief meerjarig vast te zetten. Wanneer je verwacht dat de markt gaat dalen, dan kan je direct voordeel behalen door te kiezen voor een APX-contract.

Flexibiliteit

Veel APX-contracten kennen een flexibel karakter. Je kunt vaak met 1 dag opzegtermijn een contract starten of juist beëindigen. Is de markt fors gedaald en verwacht je dat de prijzen weer gaan stijgen? Dan kan je dit APX-contract op ieder gewenst moment omzetten naar een contract met vaste tarieven.

Stel je bent een pand aan het verbouwen om op termijn te verkopen of verhuren, maar je weet niet precies hoe lang dat gaat duren, ook dan biedt een APX-contract uitkomst. Het contract kan worden beëindigd wanneer jij dat wilt en zonder boete.

LET OP: niet ieder APX-contract is voor onbepaalde tijd/flexibel. In sommige gevallen bieden leveranciers lagere opslagen aan in ruil voor een vaste looptijd.

Lagere marges

Een leverancier loopt minder risico dan bij een vast contract. Daardoor is men bereid om genoegen te nemen met een lagere marge. De winst van de leverancier is daarmee lager en jouw kosten dus ook.

Waarom? Bij een vast contract moet een leverancier vooraf energie inkopen voor een vaste periode tegen een vaste prijs. Hierbij rekent men met een verwacht jaarverbruik: stel er wordt meer verbruikt, dan moet de leverancier bijkopen. Als de markt dan hoger staat, dan maakt de leverancier verlies. Dit verlies wordt bij een vast contract in geprijsd in de tarieven.

Transparant

Bij een APX-contract is geheel duidelijk welke kosten voor de inkoop gelden en welke marge de leverancier verdient. Duidelijk en eerlijk.


apxcontract.nl is onderdeel van The Bill Doctor groep, een deskundige organisatie die zich al 12 jaar enkel en alleen met energie bezighoudt en voor meer dan 5.850 actieve deelnemers besparingen doorvoert. Jij kunt te allen tijde contact met onze specialisten opnemen via de mail of door op maandag t/m donderdag tussen 9.00 en 18.00 uur te bellen naar 030-3031714.

Beschik je niet over een nota?

Laat hier jouw mailadres achter en ontvang vrijblijvend ons aanbod voor jouw APX-contract.

Binnen 2 werkdagen ontvang jij ons aanbod.